Sarmale cu fleica afumata

de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne, 17 Oct 2017 | 3865 vizualizari

 

Sarmalele reprezinta unul dintre cele mai apreciate feluri de mancare din Romania, apreciata atat de ai nostri, cat si de cei care ne viziteaza tara.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de porc
  • 400 gr de fleica afumata
  • 150 gr de orez
  • 200 gr rosii in conserva
  • 1 capatana de varza
  • 1 ceapa mare
  • cimbru
  • marar
  • sare
  • piper
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu fleica afumata:

       Pentru inceput se curata ceapa si se toaca marunt, o punem la calit cu putin ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam orezul care l-am tinut in putina apa rece si fleica afumata pe care in prealabil am taiat-o marunt. Lasam la calit cateva minute.

        Separat, intr-un castron, punem carnea tocata, fleica afumata impreuna cu ceapa, orezul, condimentele si rosile maruntite din conserva. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

        Desprindem frunzele de varza de pe cotor, taiem nervurile groase, cu ajutorul unei linguri luam compozitie, punem in fiecare frunza de varza, o rulam si bagam inauntru capetele ca sa nu iasa compozitia afara.

        In oala pregatita pentru sarmale, se pune putina unsoare sau ulei, varza tocata marunt si se asaza sarmalele. Deasupra sarmalelor putem adauga varza murata taiata si bulion. Umplem oala cu apa si o punem la fiert cateva ore.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In oala putem adauga afumatura, foi de dafin.

2

Sunt foarte bune servite alaturi de mamaliga, smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu fleica afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de porc si curcan