Sarmale cu peste

de Bunica in Peste, 14 Dec 2018 | 8876 vizualizari

 

Zilele trecute am fost in vizita la o prietena. La ea in bucatarie mirosea a sarmale de-ti lasa gura apa! Stiam ca tine post si m-am uitat semnificativ. Atunci mi-a spus ca a facut sarmale cu peste.In drum spre casa am trecut pe la pescarie si am facut aprovizionarea cu peste. La treabaaaaa!Au iesit foarte ,foarte bune! 

 

INGREDIENTE

  • o varza murata
  • 400 g - un macrou proaspat
  • 4 fasii burta de somon afumat
  • 3 spinari somon afumat
  • 100 g. orez
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 g. pasta de rosii
  • 2 foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu peste:

Pentru inceput ne ocupam de varza.

Desfacem varza foi, foi si-i scoatem cotorul.

Portionam fiecare foaie, apoi le punem in apa rece.

Evisceram macroul, il spalam bine, indepartam capul, coada si innotatoarele.

Scoatem oasele macroului si-l tocam marunt.

Scoatem carnea de pe spiarea de somon afumat si o maruntim.

Fasiilor de burta de somon le scoatem pielea si le maruntim.

Curatam, spalam si tocam marunt ceapa.

Morcovul curatat se da pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.

Adaugam ceapa si morcovul ras si le calim usor.

Orezul spalat se adauga peste ceapa si morcov.

Cand ceapa este sticloasa se adauga pestele.

Amestecam totul bine, condimentam si lasam la racit.

Pregatim cratita in care vom fierbe sarmalele.

Punem pe fundul cratitei cateva crengute de cimbru si marar uscat.

Tocam foile de varza mici si cele care nu pot fi folosite si le punem peste crengutele de marar si cimbru.

 Punem jumatate din pasta de rosii peste varza tocata.

Luam cate o foaie de varza, punem o lingura din compozitie si rulam sarmaua.

Sarmalele le asezam in cratita.

Deasupra se pune varza tocata, pasta de rosii si foaia de dafin.

Luam o cana de apa calda si punem peste sarmale, sa fie acoperite.

Punem sarmalele la fiert pane se fierbe varza.

Se servesc cu sau fara mamaliga.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

PopaAngela 1

16.12.2018, 20:05

Eprima data cind am auzit de sarmale cu peste o sa incerc si eu sa fac multumesc !

Bunica 1

20.12.2018, 21:11

PopaAngela sarmalele sunt o bunatate.Sa ai grija sa folosesti si peste gras! Burtile de somon sunt foarte bune,atat proaspete cat si afumate!

Bunica 1

20.12.2018, 21:12

Dia ,o portie speciala pentru tine!)))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat