Sarmale de Craciun

de corina241 in Porc, 26 Dec 2012 | 3774 vizualizari

 

Sarmale mancam in tot timpul anului,dar nu se compara cu gustul celor din ziua de Craciun;)Sarbatori fericite tuturor bucatarasilor!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa de porc
  • 2 linguri de orez
  • 3 cepe
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 500 g scarita de porc afumata(oreice afumatura)
  • 2 verze mari murate
  • Rosii in bulion
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de Craciun:

Carnea o dam prin masina de tocat si o pregatim cu condimente dupa gust.Ceapa o calim pana devine aurie,apoi adaugam si orezul bine spalat si scurs de apa.Toate le incorporam cu carnea tocata.

Pregatim foile de varza pe care le trecem sub un jet de apa rece,apoi intindem foaia de varza ,punem o lingura din aluatul de carne si impaturim usor fara a le strange prea tare.Trebuie sa aiba loc sa fiarba carnea si orezul sa se umfle.

Pe fundul tuciului punem frunze de varza intregi si-l acoperim,apoi punem afumatura jos pentru a se patrunde bine.Asejam sarmalele cu grija,punem un strat de varza tocata,piper macinat si foi de dafin,apoi un alt strat de sarmale si tot asa pana la terminarea sarmalelor.La final punem sucul de rosiisi cumpletam cu apa,apoi acoperim cu foi de varza.

Lasam pe flacara cca 1 ora ,apoi introducem la cuptor cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

corina241 1

27.12.2012, 13:20

Sidy gust minunat intr-adevar Sarbatori fericite

ANNA_46 1

27.12.2012, 20:13

Mmm.....super gustoase

COSTEO 1

26.05.2013, 15:05

Bune si gustoase...preferatele mele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu muschi de porc