Sarmale in foi de varza acra cu afumatura

de Corinuta in Porc, 11 Ian 2015 | 5100 vizualizari

 

Foarte rar fac pentru ca nu am varza acra, dar acum ca am gasit la magazin, am zis ca profit de ocazie si ne acrim si noi putin:))) Adevarul este ca nu se compara la gust cu celelalte, varza asta face diferenta!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza acra mare de aprox. 2 kg
  • 1 kg carne tocata de porc sau porc si vita amestec
  • 125 g orez
  • 2-3 cepe
  • 400 g sunca afumata
  • 2 frunze de dafin
  • 2-3 bete de cimbru uscat
  • 2 linguri unt sau untura de porc
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • sare si piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza acra cu afumatura:

Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se taie felii si se aseaza in oala peste varza maruntita. Se lasa putina varza si cateva felii de sunca pentru pus deasupra pe sarmale.

Se apala bine orezul si se amesteca cu carnea tocata, ceapa taiata cubulete, sare, piper si 100 ml apa. Luam cate o lingura de umplutura si o punem pe o frunza de varza, trecem lateralele frunzei peste umplutura si apoi rulam de la un capat la altul. Procedam la fel cu toate pana se termina umplutura. Asezam sarmalele in oala in forma de melc in mai multe straturi, printre care asezam si foile de dafin si cimbrul.

Deasupra presaram putina varza maruntita si cateva felii de sunca afumata. Amestecam pasta de tomate cu cateva linguri de apa si o turnam peste sarmale. Punem untul sau untura si turnam apa ferbinte peste sarmale cat sa le acoperim. Se fierb minim 2 ore la foc mic, apoi se lasa sa stea acoperite la loc caldut inca cateva ore.

Se servesc cu multa smantana.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza acra cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale Ardelenesti