Sarmalute cu frunza de stevie

de ianculubita in Curcan, 9 Apr 2018 | 4483 vizualizari

 

Bunatati de Paste!
Niciunei familii nu-i lipsesc sarmalutele de pe masa din ziua de Paste, iar eu le-am facut cu frunze trufanda de stevie din gradina noastra, m-am chinuit putin, dar s-a meritat pentru ca au un gust foarte bun!
Hristos a inviat!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri orez
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • verdeata
  • frunze mari de stevie
  • 3 linguri ulei
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu frunza de stevie:

Intr-un castron se pune carnea, apoi se adauga ceapa tocata marunt, sare, piper, cimbru, orezul spalat, verdeata tocata marunt, pasta de ardei, uleiul, se amesteca bine cu mana, apoi se lasa deoparte.

Frunzele de stevie spalate se oparesc doar 1-2 sec, apoi se scot si se pun intr-un vas cu apa rece; se ia apoi cate o frunza, se pune pe un tocator, se taie pe latime varful cat pentru o sarma, apoi pe lungime se scoate nervura si din partile taiate se infasoara sarmalute, iar mai departe se procedeaza la fel, doar daca frunzele sunt mari, daca nu sunt mari, se scoate doar nervura de pe mijloc si se fac sarmalute cu partile laterale.

Pe fundul vasului se pun crengute de leustean daca ati gasit, apoi frunze mari de stevie si in continuare se asaza sarmalutele una langa alta, dupa ce s-a terminat umplutura, se acopera cu frunze mari, se rastoarna sucul de rosii, se completeaza cu apa, putina sare, se pune deasupra direct peste sarmalute un capac mai mic sau o farfurie, apoi la cuptor vor sta 50 min, timp in care se verifica apa daca a scazut

Optional se poate adauga la fiert si putin bors; dupa ce au fiert, se servesc dupa cum doreste fiecare, cu smantana si mamaliguta.

TIPS-URI

1

frunzele de stevie daca sunt lasate 1-2 zile sa se paleasca, se lucreaza mai bine si nu mai e nevoie sa fie oparite, dar eu nu am avut timp sa le las

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu frunza de stevie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in dovleac