Sarmalute cu varza murata si afumatura

de Alexandra Burz in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2014 | 6463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani varza murata
  • 600 gr carne tocata de porc
  • 200 gr orez
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • 100 ml bulion
  • 300 bg afumatura
  • untura de porc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu varza murata si afumatura:

Pregatim compozitia 

Intr-un bol, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, orezul, sarea si piperul.

Amestecam bine pana la omogenizare.

Curatam bine capataniile de varza si desfacem foile, pana raman cele foarte mici.

De pe spatele frunzelor desfacite taiem partea din cotor care e mai groasa.

Partea ramasa din capatana, adica frunzele cele mici, le tocam marunt.

Ungem o cratita cu untura de porc.

Pe partea de jos punem un strat de " taietura " (varza tocata marunt), carnea afumata, cimbru si marar.

Infasuram sarmalute si le asezam frumos in oala, nu prea inghesuite deoarece ele au nevoie de spatiu pentru fierbere.

Asezam un strat de sarmalute, "taietura", cimbru si marar, tot asa pana terminam ingredientele.

Deasupra adaugam bulionul.

Umplem cratita cu apa, astfel incat sa acopere compozitia.

Lasam la foc moderat aproximativ 90 minute.

Apasam din cand in cand sarmalutele in jos cu o lingura de lemn si scuturam putin de cratita de la manere pentru a evita arderea celor de jos.

TIPS-URI

1

se pot servi cu smantana sau iaurt

2

sunt foarte gustoase daca sunt fierte jumatate din timp pe aragaz, dupa care sunt bagate la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu varza murata si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de varza