Sarmalute in foi de stevie

de susu in Mancaruri de post, 19 Iun 2013 | 8761 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci
  • 5 legaturi de stevie
  • 2 cepe uscate
  • 1 morcov
  • 2 fire ceapa verde
  • cozile de la 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 cescute orez
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 1 l bors
  • pasta de rosii
  • ulei de masline
  • condimente pentru sarmale
  • curry
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de stevie:

Spalam orezul si-l scurgem. Tocam ciupercile si ceapa si dam morcovul prin razatoarea mica. Calim ceapa alba dupa care adaugam morcovul si la sfarsit orezul. Adaugam 1 lgt boia si una de curry, 1/2 din ceapa verde, bulion si jumatate din verdeata. Separat calim o parte din ciuperci si le acoperim. Adaugam si restul de ciuperci si lasam sa scada zeama. Spre sfarsit adaugam restul de verdeata, piper, condimente si ceapa verde. Amestecam ciupercile cu orezul si potrivim de sare. Frunzele de stevie se oparesc foarte rapid cu bors, se tin foarte putin pentru ca sunt fragede, doar cat sa-si schimbe culoarea. Se aseaza 2 lingurite din umplutura la varful frunzei si se ruleaza spre partea lata si apoi se introduce frunza cu ajutorul degetelor la ambele parti. Asezam frunze taiate pe fundul oalei de pamant, sarmale, cimbru, condimente, foi de dafin, si deasupra foi intregi. Adaugam apa fierbinte in care am dizolvat bulion si vegeta, Spre sfarsit adaugam marar si putin bors. Nu se tin foarte mult la cuptor ca sa nu se faca praf.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de stevie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Varza calita