Sarmalute in foi de vita

de ANCA in Pui, 22 Mai 2009 | 16864 vizualizari

 

Preferatele mele, cu sos si muuult iaurt! Si cum vita de vie cu frunzele proaspete din curticica blocului ma striga disperata, m-am conformat:))

 

INGREDIENTE

  • cam 40 foi de vitza
  • 1 kg carne tocata(am folosit pui si vita)
  • o ceasca de orez
  • o ceapa
  • patrunjel proaspat
  • 2-3 catei usturoi
  • cimbru
  • suc de rosii
  • sare, piper
  • iaurt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Carnea am tocat-o eu la robotul de bucatarie, am amestecat-o cu orezul, ceapa si cateii de usturoi maruntiti, cimbru, patrunjelul tocat, un praf de sare si piper.

Foile de vita de vie le-am oparit in apa cu sare, iar dupa ce s-au racit, am trecut la impaturit. Am asezat sarmalele in vasul de lut, impreuna cu cativa ardei umpluti, preparati special pentru copil:)

Le-am acoperit cu suc de rosii, in care am pus cimbru, sare si piper, si am introdus vasul de lut la cuptor, la 200 grade, cam o ora jumate!

Deliciu, nu alta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ANCA 1

29.05.2009, 15:06

Roda, pai in ce le fierbi, cu apa?..
Robert, nu stiu cum se fac in dovleac..

Bucataras 1

13.11.2009, 00:26

hihi, intre timp ai facut si sarmalute in dovleac

ANCA 1

13.11.2009, 11:01

dap, dar nu dau vasul meu de lut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de pui in frunza de stevie