Savarine

de RuxyRux in Prajituri, 2 Iun 2013 | 13859 vizualizari

 

By Miha....nu degeaba i-am spus eu acestei fete dragi "regina prajiturilor" ...chiar este din plin...multumesc din suflet draga mea...e o savarina exceptionala...am avut un succes nebun cu ea......se fac extrem de rapid, din ingrediente relativ putine...si dispar din farfurie cu viteza sunetului :))))...mi-am permis cateva mici modficari in special la sirop deoarece evit zaharul caramelizat( desi imi place de nu mai pot ) Fotogafiile nu-s cele mai frumoase...se pare ca m-a lasat aparatul de fotografiat......

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • vanilie
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • vanilie
  • esenta de portocale
  • esenta de rom
  • 50 ml rom
  • Frisca:
  • 300 ml frisca batuta cu 1 lingura de zahar si cu vanilie
  • gem de capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Eu nu am avut forme speciale si atunci am folosit-o pe cea de briose din silicon.

Din cantitate ies 12 savarine.

Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat si zaharul si am mixat in continuare pana s-au intarit( ca la bezele), am adaugat galbenusurile, apoi  pesmetul lingura cu lingura si faina. Gata de pus in forme!

Formele le-am clatit, le-am asezat in tava de cuptor si am pus cu lingura compozitia.

Le-am copt pentru 30 de minute la 180 de grade. Le-am scos le-am lasat sa se raceasca si le-am taiat in doua.

Siropul l-am pregatit amestecand intr-un ibric, apa cu zaharul si aromele apoi cu romul. L-am racit imediat.

Am insiropat partea de jos a savarinei, am asezat frisca, am insiropat partea de sus, am asezat-o peste frisca si apoi am acoperit cu un strat fin de gem de capsuni( puteti renunta la el daca nu va place)

Sunt o minunatie!

http://www.dulciurifeldefel.ro/savarina-cu-pesmet/

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (62)

Tuxedo 1

06.01.2014, 02:54

draga mea, scumpa mea, le-am facut si am uitat sa-ti spun! intai sa-i multumim lui Miha pt reteta nu? au iesit ceva de groaza de bune! le-am facut de 3 ori pana acum si parca as mai face o portie, eu am facut di 8 oua, iti dai seama! portie dubla ca la mine nu tine doar dintr-o portie !
Te tzuuc!

RuxyRux 1

12.01.2014, 23:07

Ma bucur din suflet draga mea Chiar au fost minunate

claudiaO 1

13.05.2014, 19:58

arata super ...am trecut si eu reteta la favorite...ca sa o execut intr-o zi ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Savarine