Savarine( by Nadina73)

de adasev12 in Dulciuri, 5 Aug 2011 | 5793 vizualizari

 

offff....de muuuuulta vreme tot mi-era in gand sa fac si eu savarine...si uite-le...am consultat mai multe retete, in final am ales varianta Nadinei...totul bine si frumos pana aici...la ea arata exceptional, credeam ca si ale mele vor fi la fel...dar....greu, dom,le, greu!!!....am urmat intocmai reteta, dar nu stiu frate unde am gresit...eu speram sa regasesc acel gust extraordinar al savarinelor din tineretea mea ...hahaha...buuuune rau erau la cofetarie...ale mele au iesit cam....nu stiu cum sa zic...dar aluatul acesta mie mi s-a parut cam paine goala...dupa ce l-am si insiropat de-i curgea mustul, a rezultat un fel de paine dulce...

va rog, fetelor, care cititi, care ati mai facut si v-a placut...spuneti-mi si mie ce am gresit si unde...ca eu fac pt prima oara...ce-i drept, nu am avut esenta de rom, ca aici nu gasesc niciunde ( mama ei de italia...)...dar aveam ceva esenta de lamaie si am pus-o aia...dar ...plus ca am vazut toate pozele la altele cam aurii asa...o fi de la esenta de rom? ca ale mele au ramas albe...tocmai de aceea , ca nu-mi placea spectul lor, am zis sa picur macar putina ciocolata pe ele...le schimba si aspectul si gustul...

deci....

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei
  • coaja de lamaie rasa

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta rom, dar eu nu am avut( am pus de lamaie)

Umplut savarinele:

  • frisca  lichida, 400 g
  • gem de prune italienesti ( un fel de goldane de la noi)
  • + glazura de ciocolata( din ciocolata topita cu lapte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine( by Nadina73):

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut ,se amesteca cu faina cernuta,zaharul ,uleiul,ou intreg ,putina sare si laptele ramas.

Se amesteca bine toate ,va rezulta un aluat moale (smantana groasa) Se lasa la dospit ,pana isi dubleaza volumul.Se ung formele de savarina ,se pune din compoztie cate 1 lingura si jumatate,se completeaza uniform,depinde de dimensiunile formei.Se lasa sa cresca si in forma 15 minute dupa care se coc la 160 grade 20 minute.

Se scot din forma se lasa la racit dupa care se taie un capacel mic ,se insiropeaza foarte foarte bine cu sirop.

Siropul :Se amesteca apa cu zaharul pe soba pana se topeste dupa care se pune esenta de rom.Se insiropeaza bine savarinele.

Se bate frisca bine .Se umplu savarinele cu frisca se pune capacelul taiat peste care se pune 1 lingurita de gem sau dulceata si din nou un mot de frisca.

Deasupra se pune picura glazura de ciocolata...

PS:Savarinele trebuie sa stea aproximativ 10 ore cu siropul dupa care se pune frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine( by Nadina73)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

lilik 1

06.08.2011, 11:58

Ada cum nu gasesti esenta de rom???!!eu am gasit..de fapt gasesc pe oriunde...vezi ca e de la "PANEANGELI" sunt 2 fiole si le gasesti acolo unde este si praful de copt,zaharul pudra..ma rog chestii pt dulciuri
oricum sunt bune savarinele tale

adasev12 1

06.08.2011, 15:18

lilik...eu am gasit doar de vanilie si lamaie...atat
...o sa incerc la maz
gazinul romanesc...dar e cam departe de mine si mie-e greu sa ajunga cum cu bebe...

Marce 1

21.05.2013, 23:59

buna nadina..sa stii ca se gaseste si rom aici in italia....o sa incerc si eu reteta asta..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajtura Shadow