Scoici in sos.

de USA in Fructe de mare, 9 Feb 2011 | 18922 vizualizari

 

Locuiesc pe coasta de Est a Americii, mai precis spus in zona New England, unde scoicile sunt la mare rang. Asa ca azi va propun o reteta super rapida si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 15/20 scoici
  • 2 cepe medii
  • ulei masline cat sa putem calii ceapa
  • 1 cutie sos rosii
  • 1 cutie masline negre
  • 1 cutie ciuperci
  • foi davin
  • sare
  • piper
  • coriandru
  • rozmarin
  • 2 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici in sos.:

Se iau scoicile asa cum sunt adunate de pe rau, se trec prin 2/3/4 ape reci la spalat, apoi usor cu o periuta se curata bine carapecele de scoica, una cate una.

Se pune pe foc o oala cu apa cat sa acopere scoicile, dupa ce sunt curatate si apa fierbe in clocot, se pun scoicile. Se lasa la fiert pana toate carapecele se deschid, asta insemnat vreo maxim 2/3 minute. Se scot scoicile cu o spatula cu sita si apoi scoatem carnea din scoica una cate una trecand carnea prin jet de apa calduta.

Se curata cepele si se taie solzi, apoi se pun in uleiul de masline la calit cu un strop de apa. cand ceapa devine putin galbuie se adauga sosul de rosii, maslinele, ciupercile si toate mirodeniile. Specific ca usturoiul se striveste intai.

Se lasa sa fiarba vreo 5 minute, dupa care sosul e gata. Se stinge focul si se pune carnea de la scoici in sos.

Se serveste precum tocanitza romaneasca, langa mamaligutza calda si salata de varza acra.

Pohta buna!

TIPS-URI

1

din cochilii cand scoatem carnea, nu folosim partea rotunda din mijloc, gen stomacul scoicilor.

2

iar cand curatam extensia ce iese din scoica precum o trompa se curata de pielita negricioasa intai si apoi e ok ptr consum.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici in sos." nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

USA 1

10.02.2011, 22:37

Ruxy, tu stii cat de draga imi esti!

Lia, sa stii ca asa e....am simtit asta din primele randuri, un grup frumos aici!

MotanLaOale 1

11.02.2011, 08:29

bune bune

adry88 1

11.05.2011, 15:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu fructe de mare