Shaorma

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2010 | 8889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina grau
  • un cub drojdie
  • o lingurita unt
  • 300-400ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • 3pulpe
  • 7-8cartofi potriviti ca marime
  • o varza verde mica
  • 2oua
  • 200ml ulei
  • 2linguri smantana
  • ketchup
  • sare,
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Pentru inceput framantam o coca din faina,drojdie,unt,apa calduta si o lingurita sare.

O lasam 30min la dospit.

Intre timp dezosam pulpele,le condimentam si le prajim bine.

Cartofii ii taiem pai si ii prajim intr-o tigaie , in mult ulei.

Varza o tocam fin,ca pentru salata si o amestecam cu putina sare,marar si o lingura ulei.

Scoatem carnea si cartofii in boluri in care am pus servetele pt a absorbi uleiul.

Pulpele se taie bucatele.

Din coca,formam bilute pe care le aplatizam si le intindem bine cu sucitorul,formand lipii

Le coacem intr-o tigaie de teflon,fara pic de ulei.

Din oua si ulei preparam  maioneza.Adaugam smantana.

Fiecare lipie o ungem cu ketchup,apoi punem cartofi pai,bucatele de carne, varza,sos de maioneza si rulam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

anomisana 1

05.08.2012, 08:43

Stiu ca a trecut mult timp de cand ai postat reteta, dar eu acum am gasit-o, si vroiam sa te rog sa-mi spui cam cate lipii ies din portia asta de aluat.

gaby_duceag 1

05.08.2012, 09:47

8-9 in tigaia normala (diametru 24-26)
daca ai muuuulta rabdare sa le intinzi,ies si 10-11

Lia_ 1

31.08.2013, 19:46

merci Gaby! ma duc la reteta mea sa vad daca nu e incuiata sa zic de tips-ul cu untul

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu maioneza si tarhon