Shole Zard - Budinca de orez cu sofran

de retetepersane in Prajituri, 1 Sep 2010 | 6685 vizualizari

 

Shole Zard este un desert traditional persan foarte usor de preparat, cu orez, sofran si apa de trandafir.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez cu bobul scurt
  • 8 cani apa
  • 4 cani zahar ( trebuie sa iasa foaaaarte dulce si legat)
  • 1/2 lingurita sofran
  • 1 pachet de unt
  • 100ml apa de trandafir
  • scortisoara
  • 1 praf de sare
  • coaja de lamaie (optional)
  • Migdale si fistic nesarate ( eu nu am gasit la Pitesti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shole Zard - Budinca de orez cu sofran:

Intr-un vas se aduce la fiert apa si se adauga si orezul care a fost spalat. Se fierbe pana cand orezul se inmoaire, aproximativ 20-25 min, amestecandu-se ocazional si indepartandu-se spuma.

Se adauga zaharul, se amesteca si se fierbe in continuare cam 20 minute.
Intr-o ceasca cu apa fierbinte se face o infuzie de sofran de culoare portocaliu inchis, rosiatic si se adauga peste orez.
Se adauga untul topit, apa de trandafir si coaja de lamaie si se amesteca.
Se mai fierbe 10-15 min, amestecandu-se, pana cand este legat .

Se toarna in boluri si se decoreaza cu scortisoara, fistic si migdale. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, iar cand este rece se baga la frigider.

Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shole Zard - Budinca de orez cu sofran" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Corinuta 1

01.09.2010, 17:26

Interesant! Trebuie incercat!

Mitinita 1

26.10.2010, 00:43

facem si noi sholezard,putin mai altfel. e foarte bun.

andreea_angelo 1

04.12.2012, 20:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza