Slanina fiarta in bait cu boia de ardei

de Miha in Mezel de casa, 13 Dec 2009 | 36764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • slanina
  • boia de ardei
  • boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • ienibaha
  • usturoi
  • otet
  • coriandru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Slanina fiarta in bait cu boia de ardei:

O astfel de slanina se prepara pentru folosirea imediata.

Pentru asta se alege slanina de la gat. Se poate sara cu 2-3 zile sau cu 2-3 ore inainte de a se fierbe.

Marinata se prepara astfel: daca slanina este sarata, atunci marinata nu trebuie sa fie sarata. In apa folosita pentru marinare se adauga boabe de piper, o foaie de dafin, ienibahar, usturoi, otet si coriandru.

Cand marinata incepe sa fiarba, atunci se ia de pe foc si se toarna peste slanina aranjata intr-un vas corespunzator, in care va mai fierbe usor fara clocote.

Proba de incercare a slaninei se face prin infingerea furculitei. Daca aceasta patrunde usor,inseamna ca este fiarta. Se ridica vasul de pe foc si se lasa slanina in marinata pana la racire, cand va fi data cu boia de ardei si pusa intr-un loc racoros.

In timpul fierberii marinata se incearca daca este suficient de sarata si condimentata, avand totodata grija sa nu fiarba prea mult, altfel va pierde din gust.

Sursa: Carte de bucate / autor Nicolae Olexiuc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Slanina fiarta in bait cu boia de ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muşchi file făcut în casă