Snickers

de Xandrinne in Prajituri, 20 Dec 2015 | 6715 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun, cu drag!
 

 

INGREDIENTE

  • Blat: 9 albusuri,
  • 300 g zahar,
  • 300 g nuca macinata,
  • 5 linguri faina,
  • 10 g praf de copt.
  • Glazura alba: 200 g ciocolata alba,
  • 2-3 linguri ulei.
  • Caramel: 12 linguri zahar,
  • 300 g unt,
  • 9 galbenusuri,
  • 6 linguri zahar,
  • 300 g nuci/alune prajite si tocate,
  • esenta de vanilie.
  • Glazura: 200 g ciocolata,
  • 30 g unt.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snickers:

Pentru blat batem spuma albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. In bezeaua obtinuta incorporam faina amestecata cu nuca si praful de copt. 

Omogenizam compozitia, o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 30 de minute sau pana blatul trece proba scobitorii.

Scoatem blatul din tava dupa ce s-a racit, indepartam foaia de copt si asezam blatul inapoi in tava (a mea are pereti detasabili).

Glasam toata suprafata cu ciocolata alba topita (la bain marie) impreuna cu 2-3 linguri ulei. Dam tava la rece.

Caramelizam cele 12 linguri de zahar pana capata o culoare aramiu deschis. Adaugam untul moale, cu grija, si amestecam pe foc pana se topeste zaharul.Dam putin deoparte de pe foc.

Separat mixam galbenusurile cu 6 linguri de zahar, pana se albesc si isi maresc volumul. 

Incorporam compozitia de galbenus in caramel, avand grija sa turnam in fir subtire, cate putin, ca sa nu se coaguleze oul.

Punem iarasi vasul pe foc si amestecam in compozitie pana incepe sa se ingroase. Dam vasul deoparte si adaugam nuca/alunele. Omogenizam si turnam (cand s-a mai racorit) peste blatul glasat cu ciocolata alba.

Dam la rece 1-2 ore dupa care glasam prajitura cu ciocolata topita pe baie de aburi impreuna cu untul.

Taiem prajitura folosind un cutit inmuiat in apa fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Corinuta 1

22.12.2015, 09:49

Super arata si e delicioasa!

Rocsi 1

22.12.2015, 20:42

Ce imi place cum ti-a iesit!

Xandrinne 1

24.01.2016, 22:58

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Snickers