Şniţele în crustă de cartofi

de madi_marin in Pui, 13 Aug 2012 | 4148 vizualizari

 

Reţetă pe care am gasit-o pe site-ul bucatareselor vesele şi care mi s-a părut interesantă.Am mai modificat pe ici pe colo cantităţile şi am folosit carne de pui. Au ieşit nişte şniţele delicioase care merg de minune cu orice garnitură sau chiar ca atare.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui dezosat
  • 2 ouă
  • 4 linguri cu făină
  • 4 cartofi potriviţi
  • 200 g smântână
  • pătrunjel tocat
  • chimen măcinat
  • boia dulce
  • boia iute
  • sare
  • piper
  • făină
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şniţele în crustă de cartofi:

Se porţionează pieptul de pui. Bucăţile de carne se presară cu sare şi piper.

Cartofii se curăţă, se spală, apoi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se scurg de surplusul de suc. Se pune răzătura într-un castron, se adaugă ouăle, făina, smântâna, sare, piper, boia şi dulce şi un praf de boai iute, pătrunjel tocat şi praf de chimen. Se amestecă totul foarte bine.

Se pune ulei mai mult la încins. Bucăţile de carne se dau prin făină, se scutură de surplus, apoi se dau prin compoziţia pregătită înainte. Se prăjesc la foc potrivit pe ambele părţi până se rumenesc frumos.

Sunt foarte bune şi calde şi reci şi cu garnitura şi fără.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Şniţele în crustă de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Snitele rulate