Şniţele la cuptor

de LidiaChivu in Pui, 2 Mai 2014 | 3340 vizualizari

 

Dacă ar fi după fiul meu, ar fi nelipsite de la fiecare masă! :)

 

INGREDIENTE

  • 12 bucăţi din piept de pui pentru şniţele/fileuri de piept de pui
  • Pentru baiţ:
  • 3-4 căţei de usturoi
  • fulgi de ardei iute
  • sare grunjoasă
  • piper
  • curry
  • câteva fire de mărar şi pătrunjel
  • 50 ml ulei
  • Pentru crustă:
  • cereale simple
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Şniţele la cuptor:

Se pune uleiul într-un vas suficient de generos pentru a cuprinde carnea. Adăugăm condimentele şi usturoiul tocat mărunt sau strivit cu presa. Verdeaţa tocată mărunt se amestecă cu restul ingredientelor, până devine omogen. Se spală carnea şi se scurge pe prosoape de hârtie, urmând a fi pusă peste baiţ şi amestecată cu acesta. Se dă deoparte şi se sfărâmă cerealele, pe care le vom pune pe o folie de aluminiu, odată sfărâmate. Tăvălim carnea de pui din baiţ prin cereale şi aşezăm şniţelele în tava de la cuptor, pe care am acoperit-o, înainte, cu hârtie de copt. Lăsăm şnitelele în cuptorul preîncălzit la 220 de grade, 15 minute pe o parte şi 10 minute pe cealaltă.

Poftiţi la masă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Şniţele la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Snitel Florentin