Socata

de Corinuta in Bauturi, 11 Iun 2018 | 3736 vizualizari

 

Bună, dulce și aromată...gustul copilăriei!
"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 3 l apa
  • 300 g zahăr
  • 1 lămâie
  • 8-10 flori de soc
  • 10 boabe de orez
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Se pune la fiert 1 litru de apa împreună cu zahărul și zeama de la 1/2 lămâie și se fierbe cam 5 minute.
Se spală puțin florile de soc ca să nu rămână gâze pe ele.
Într-un borcan de 3 litri punem 2 litri de apă, siropul cu zahăr, florile de soc, boabele de orez și cealaltă jumătate de lămâie tăiată felii.
Se amestecă și se acoperă cu o folie alimentară pe care o găurim din loc în loc ca să respire, apoi o punem într-un loc cald si însorit, de exemplu pe balcon. Trebuie amestecat în el de 2 sau 3 ori pe zi
În trei sau patru zile este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Corinuta 1

13.06.2018, 18:35

Mulțumesc!

elucubratiiculinare 1

16.06.2018, 09:07

o minunatie

mirela0911 1

17.06.2018, 16:43

Aromata si racoritoare!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Socata, din flori uscate