Sirop din flori de soc la rece

de Panacris in Sirop / Compot, 28 Mai 2021 | 4337 vizualizari

 

Am tot cercetat diverse rețete de prepararea siropului din flori de soc la rece, fără prea mare bătaie de cap și am ajuns la  rețete Lenei, mulțumesc pentru explicațiile pas cu pas.
Așa că am dat drumul la butoane. Cel mai important lucru a fost achiziționarea ingredientului principal din zone nepoluate :D așa că am apelat la prietenii noștri de la Țărăncuța din România, https://www.facebook.com/tarancuta.dinromania .
Așa am făcut o plimbare cu motoarele într-o zi  frumoasă de duminică la cules de soc, salcâm și maci ;) 
Am găsit cele mai faine flori de soc, așa că multe mâini harnice au umplut cei doi coburi (valize!) ai motocicletei cu flori. Am materie primă, suficientă și pentru rețete noi cât și pentru cele clasice, sirop din flori de soc și dulceață din flori de soc.
 
Gata cu poveștile, spor la treabă! 😉

 

INGREDIENTE

  • Apă filtrată cca. 2000 ml,
  • Zahăr tos cca. 2000 g,
  • Flori de soc cca. 40 de bucăți mari ( cca. 1000 g),
  • Lămâi 1000 g, (cca. 8 bucăți medii).
  • Extra: cuișoare pentru fiecare sticlă rezultată, este considerat conservant natural!
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de soc la rece:

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros.

Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le puneți ușor într-o strecurătoare și treceți ușor sub un jet de apă rece, cu atenție să nu pierdeți floricelele de pe crenguțe.

 Lămâile se spală bine cu apă rece și bicarbonat de sodiu, eventual chiar opărite, cu apa și bicarbonatul, dacă nu aveți de unde achiziționa lămâi netratate.

Apoi se decojesc, atenție să lăsați partea albă pe lămâie. Eu am folosit un cuțit special pentru citrice, dar puteți folosi o răzătoare fină.

Apa filtrată se pune la încălzit, atenție să nu fiarbă, se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă complet.

Se adaugă coaja de lămâie rasă și sucul de la lămâile curățate, se amestecă până se înglobează apoi siropul obținut se lasă la răcorit.

După ce s-a răcit complet siropul se adaugă florile uscate, scurse de apa, se amestecă, se acoperă și se lasă la rece pentru 1 zi.

A doua zi se amestecă și se mai lasă la frigider cca. 3-4 zile cât să-și lase aroma bine.

După timpul de macerare se strecoară siropul obținut într-un vas curat, special pentru siropuri, dulcețuri, se dă la foc și se fierbe la foc mic maxim 5 minute după ce începe să clocotească.

Se pune siropul în sticle sterilizate (spălate și puse în cuptor la 100 g, cca. 10 minute!) se sigilează și se depozitează în cămară sau subsol.

 

Spor și multă răbdare, în sine rețeta nu-i complicată, doar de cursă lungă! ;) 

 

 

TIPS-URI

1

P.S. Dacă aveți loc în frigider, săriți peste pasul de fierbere (cele 5 minute) puneți siropul în sticle sterilizate și la depozitați în frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de soc la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dantes 1

29.05.2021, 10:01

Rocsi 1

30.05.2021, 20:38

Fain! Nu am mai vazut pana acum varianta asta de sirop de soc!

Ksenya 1

03.06.2021, 18:13

O fac si eu musai

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc si salcam