Socata

de Razvan Constantinescu in Bauturi, 13 Iun 2019 | 5359 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai netratate
  • 6-7 flori de soc
  • 500 g zahar
  • 1 bob de drojdie proaspata
  • 3,5 l apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Se spala lamaile, doua dintre ele se storc si una se feliaza.

Florile de soc se spala si se pun impreuna cu feliile de lamaie intr-un borcan mare. Se adauga zaharul, bobul de drojdie, sucul de la lamaile stoarse si apa si se amesteca totul.

Se pune capacul la borcan, dar nu se infileteaza de tot.

Borcanul se pune intr-un loc insorit si se amesteca din cand in cand in el cu o lingura de lemn.

Socata va fi gata in 1-2 zile.

Cand este gata, socata se strecoara si se pastreaza la frigider in sticle sau bidoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

15.06.2019, 08:40

Buna!

mirela0911 1

16.06.2019, 21:40

Numai buna pe caldura asta!

Rahela Velicu 1

09.02.2022, 10:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii