Soia la gratar cu tagliatelle de legume

de costi7hector in Mancaruri de post, 9 Apr 2017 | 4852 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 dovlecel
  • 1/2 telina mare
  • 1 pachet felii soia
  • sare
  • piper
  • frunze de dafin
  • 1 catel usturoi
  • 100 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soia la gratar cu tagliatelle de legume:

Punem apa la fiert, cu sare, frunze de dafin si catelul de usturoi.

Intre timp, pregatim legumele, le curatam, apoi le feliem cu mandolina (razatoare), in forma de tagliatelle. Atentie: miezul de dovlecel nu il folosim, il putem folosi pentru o alta mancare.

Intr-o tigaie adanca (wok), se calesc intai telina si morcovul, in ulei cu sare si piper, cca. 10 minute, amestecand continuu pana se inmoaie un pic, apoi le rasturnam intr-o oala, adaugam vinul si le acoperim cu un capac. In tigaia in care am calit radacinoasele, calim si dovlecelul, in ulei cu sare si piper, cca. 5 minute, apoi il punem peste morcovi si telina si le tinem acoperite, pana se racoresc un pic. Cand fierbe apa, adaugam feliile de soia si le lasam sa fiarba circa 15 minute, apoi le punem la scurs, intr-o strecuratoare. Le presam un pic pentru a elimina execesul de apa, apoi le frigem in tigaia grill, circa 5 minute, pe fiecare parte.

Servim cu placere. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Soia la gratar cu tagliatelle de legume" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob de soia