Somn en-papillote

de mihaelar63 in Peste, 9 Oct 2014 | 3706 vizualizari

 

Am avut de pregatit peste la gradina . La gratar poti risca sa te alegi cu o arsura . Saramura ia timp. Am ales sa-l pregatesc ,, en papillote ''- impachetat in folie de aluminiu , comod si rapid . Tehnica provine din bucataria franceza , se pregatesc felii subtiri de peste cu condimentate ,cu ierburi si legume . Se pastreaza prin acumularea de aer cald proprietatile nutritive ale ingredintelor folosite .Eu am avut somn delicios de apa curgatoare .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg somn
  • 100 gr slanina afumata
  • ulei masline
  • ceapa rosie
  • lamaie
  • fulgi chili
  • codite usturoi verde
  • patrunjel verde
  • sare

decor :masline , rosii condimentate deshidratate in ulei de masline, codite de praz, rosii cherry . -mai aveti nevoie de folie de aluminiu.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn en-papillote:

  1. Somnul se curata si se feliaza .
  2. Bucatile de peste se sareaza , se ung cu ulei , se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu fulgi de chili.
  3. Se pot pregati daca aveti timp cu cateva ore inainte si se dau la rece .
  4. Asezati pe folie de aluminiu  o felie de ceapa , o bucata de peste ,  o felie lamaie ,1-2 bucatele slaninuta ,codite de usturoi, patrunjel verde . Se infasoara folia de mai multe ori si se rasuceste bine la capete .
  5. Am pus pestele astfel impachetat la gratar . Se la sa 15 minute , intorcandu-se pachetelul .
  6. Se serveste cald . Eu am decorat cu lamaie , masline , rosii si codite de praz.

TIPS-URI

1

Eu am folosit folie de aluminiu , fiind mai comoda pentru prepararea la gratar .

2

Daca preparati acasa , la cuptor ,este indicata folosirea foliei pentru copt sau a hartiei pergament .

3

Alegeti pestele proaspat care va avea un gust dulceag . Al meu inca misca cand a ajuns la mine :d .

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn en-papillote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

mihaelar63 1

10.10.2014, 14:24

Liliana , mereu am peste la rezerva , daca-mi calca cineva inopinant pragul imi este cel mai usor sa-l prepar

mihaelar63 1

10.10.2014, 14:24

Dantes sunt sigura si tie-ti place pestele

mihaelar63 1

10.10.2014, 14:42

Sarmana Larisa catelusa vecinilor , o jucausa si jumatate ne asista pofticioasa . I-am dat doar paine cu grasimme de slaninuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu legume