Somon cu legume la cuptor

de ela in Somon, 6 Ian 2012 | 17016 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg rondele somon
  • 1 kg cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 conserva ciuperci feliate
  • 1 praf ienibahar
  • 250 ml vin
  • 100 ml apa
  • 300 ml bulion de casa
  • 1/2 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 foi dafin
  • 3-4 rosii cherry
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu legume la cuptor:

Pregatim un sos din sucul de lamaie,ulei,sare si piper si punem peste rondelele din tava si lasam la macerat 30minute si mai mult.

Curatam morcovul,il taiem rondele si il punem la fiert in apa cu sare.Intre timp,curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert peste cartofi,15minute.Scoatem si ii punem la scurs intr-o sita.

Ardeiul il curatam si il taiem fasii.Ciupercile le scurgem de apa,le trecem printr-un jet de apa si le lasam la scurs.

Peste peste punem morcovii,cartofii,ardeii,ciupercile,rosiile taiate rondele saram,piperam,punem putin praf de ienibahar.

Facem un sos din apa si vin si il turnam deasupra, punem bulionul,mai condimentam putin si dam la cuptor 30-40minute,depinde de cuptor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu legume