Somon cu legume la cuptor

de Sim0na in Somon, 6 Feb 2012 | 12215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg păstrăv somonizat (eu am folosit o jumătate de peşte mai mare)
  • cimbru
  • piper alb
  • delikat
  • condiment pentru peşte cu lămâie
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă mare albă
  • 1 ceapă mare roşie
  • 1 ardei gras galben
  • 2 morcovi mari
  • 5 cartofi cu coajă roşie
  • 1 lămâie potrivită
  • ptr sosul de hrean:
  • 1 tijă hrean
  • 150 g smantana
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • zeama de la 1/3 lămâie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu legume la cuptor:

Mai întâi am spălat bine-bine şi în multe ape, peştele filetat deja. Apoi, am pregătit o pastă din cimbru, piper alb, condiment pentru peşte si ulei de măsline.

Am uns fiecare bucată de peşte, apoi am acoperit vasul cu folie alimentară şi am dat la frigider ptr 1 oră.

Cât peştele s-a odihnit, am pregătit legumele: am curtăţat, spălat si taiat cele două cepe rondele, cartofii ptr că nu erau foarte mari, i-am tăiat în 4, morcovul - rondele, iar ardeiul - felii.

Am pregătit o tavă potrivită, am aşezat ceapa, ardeiul, morcovul, peştele, cartofii şi felii de lămâie. Am presărat delikat, un pic de sare şi o ceşcuţă de apă. Tava am dat-o la cuptorul preîncălzit, la foc mic, ptr 1 oră jumătate

Cât peştele a stat la cuptor, am pregătit sosul:  Am curăţat tija de hrean şi am dat-o prin răzătoarea mică. Au ieşit 4 linguriţe de hrean răzuit. Am amestecat hreanul cu sarea şi zahărul, am adăugat zeama de lămâie, apoi am pus smântâna.

Am omogenizat bine si... gata sosul! Simplu şi rapid ptr o cină din timpul săptămânii!

Cand peştele a fost gata, am servit somonul cu legume şi cu sosul pus deasupra! Combinaţia de peşte, legume şi hrean este delicioasă!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Somon cu legume