Somon cu Skagenröra si cartofi natur

de danakarin in Somon, 6 Ian 2012 | 6338 vizualizari

 

Skagenröra este o specialitate suedeza, desi numele vine de la orasul danez Skagen.
Este un sos, grozav de cunoscut si indragit, ce se consuma in fel si chip. A fost una din retetele care le-am invatat de la prietena mea Mioara, in aceasta vacanta de Sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Skagenröra
  • 200 g smantana groasa (sau 100 g smantana + 100g maioneza) ·   
  • 1 ceapa mica rosie taiata marunt ·        
  • 50 g icre rosii (de somon, pastrav sau chiar icre mici rosii) ·        
  • 100 g de creveti (fierti, decojiti ) taiati mai marunt ·        
  • Marar tocat foarte fin ·       
  • Zeama de lamaie ·       
  • Sare, piper (daca va place si putin chili)
  • restul:
  • un fileu maricel, ( cat sa iasa 6 bucati)  de somon cu piele cu tot
  • 12 cartofi nu prea mari
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu Skagenröra si cartofi natur:

Skagenröra se serveste de obicei  langa somon afumat sau carpacio de somon (“gravad lax”).  Se poate unge si  pe paine, sau se poate folosi ca si umplutura la Avocado, alaturi de creveti si  somon afumat.

De data asta l-am servit langa peste proaspat.

Am pregatit sosul amestecand ingredientele, am pos cartofii la fiert in coaja si am marinat bucatile de fileu in sare si zahar si le-am lasat la rece 30 de minute. Apoi am infierbantat ulei intr-o tigaie de tuci si am prajit pestele pe ambele parti citeva minute, incepand cu partea cu piele, in asa fel incat sa ramana fraged si un pic lucios in interior. Am fiert cartofii in coaja, i-am curatat,  si am servit pestele cu sos si cartofi natur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu Skagenröra si cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mena29 1

09.01.2012, 14:26

Suuuper!

danakarin 1

10.01.2012, 08:27

Te invit sa incerci sosul, e delicios !!

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:35

deja mie foame

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de smantana