Somon în crustă de semințe

de Satisfyyourcravings in Somon, 18 Feb 2014 | 5884 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăți de somon cu piele
  • 1 lingură mix de semințe (dovleac, floarea soarelui și pin)
  • 1 lingurița semințe cumin
  • 1 lingurița cardamom măcinat
  • 2 linguri iaurt
  • 2 lingurițe ulei de cocos
  • sare
  • felii de lămâie pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon în crustă de semințe:

Într-o tigaie, se prăjesc semințele până își schimbă ușor culoarea. Se scot pe o farfurie și se lasă la răcit. 

Se prăjesc și semințele de cumin, maxim un minut. Se scot pe o farfurie. 

Folosind un robot de bucătărie se amestecă și se macină nu foarte mărunt semințele, cuminul, cardamomul și sare. 

Cu ajutorul unei pensule, se unge partea fără piele a fiecărei bucăți de somon. Se presară mixul de semințe deasupra și se apasă ușor pentru ca acestea să se lipească. 

Se încălzește uleiul de cocos într-o tigaie. Se adaugă somonul cu pielea în jos. Se prăjesc 3 minute. Se întorc bucățile și se introduce tigaia în cuptorul preîncălzit la 218 grade. Se gătesc 3-5 minute în funcție de grosime. Se servesc cu felii de lămaie. 

Eu am ales și sparanghel gătit la aburi pentru garnitură.

TIPS-URI

1

Calorii per porție: 203

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon în crustă de semințe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez