Sos BBQ

de Oana in Pt. carne, 20 Iul 2015 | 6353 vizualizari

 

Perfect pentru o friptura sau legume la gratar! 

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe rosii
  • 4-5 catei usturoi 
  • 2 linguri ulei 
  • 400 ml suc de rosii 
  • 50 ml coniac 
  • 100 ml vin rosu 
  • 2 lingurite zahar brun 
  • 1 lingura otet balsamic 
  • ½ lingurita paprika afumata 
  • sare si piper dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos BBQ:

Taiati ceapa si usturoiul in cubulete. Puneti uleiul la incins intr-o craticioara, apoi adaugati ceapa si usturoiul si lasati sa se inmoaie putin. Stingeti cu vinul rosu si lasati sa fiarba cateva minute. Adaugati sucul de rosii, zaharul, otetul balsamic, sare si piper dupa gust si paprika afumata. Amestecati usor si lasati sa fiarba la foc mic cateva minute. Spre final adaugati coniacul.

Opriti focul si puneti sosul fierbinte in borcane curate si inchideti bine capacele.

Puteti servi alaturi de fripturi la gratar sau legume la grill.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos BBQ" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sos de usturoi cu rosii