Sos de ghimbir cu cocos si apa de flori de portocal

de papabundetot in Pt. carne, 14 Iun 2013 | 3669 vizualizari

 

Pentru ca am gatit pui in acest weekend,ca mancarea sa nu fie fada si fara gust am zis sa fac un sos deosebit pentru puiul gatit,sos inspirat dintr-o reteta de sos a lui Gordon Ramsay pe care am vazut-o chiar sambata seara…doar un anumit element am furat de la el si anume cocos…

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente sos:
  • 1 catel usturoi
  • cateva feliute de ghimbir tocate cubulete mici
  • 2 lingurite nuca de cocos (Gordon pusese lapte de cocos)
  • o lingurita sos de rodie
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • curry
  • ienibahar
  • o lingurita unt de arahide
  • sos soia (cat sa ii dea un gust sarat)
  • o lingurita zahar (pentru a echilibra gustul acrisor din sosul de rodii)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de ghimbir cu cocos si apa de flori de portocal:

Am pus la calit in ulei de trufe (putin ulei) catelul de usturoi,apoi am adaugat si ghimbirul tocat ff marunt,am amestecat si am adaugat nuca de cocos,sosul de rodii,sosul de soia,apa de portocal si am lasat sa dea in clocot apoi am adaugat si restul ingredientelor descrise mai sus.La sfarsit de tot am adaugat zaharul,am amestecat bine si am stins focul.

Sosul l-am servit alaturi de pui si piure de cartofi dulci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de ghimbir cu cocos si apa de flori de portocal" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Marinarea carnii