Souffle de ciocolata

de gaby_duceag in Dulciuri, 28 Mar 2011 | 5090 vizualizari

 

Unul dintre cele mai rapide deserturi

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  •  2 galbenusuri
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 60 gr zahar
  • unt pt uns formele
  • optional: frisca, inghetata, sirop caramel.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souffle de ciocolata:

Preincalzim cuptorul. Batem albusurile spuma. Treptat adaugam zaharul si batem pana la topirea completa a cristalelor si obtinerea unei spume tari ca la bezea.

Topim ciocolata pe baie de abur, amestecand mereu. O lasam sa se racoreasca dupa care adaugam galbenusurile si doua linguri din spuma de albusuri si omogenizam. Turnam apoi amestecul peste albusurile batute si amestecam usor, usor pana la incorporarea completa.

Ungem formele cu unt. Turnam din compozitie pana la cel mult 3/4 din inaltimea lor. Punem formele intr-o tava apoi adaugam apa cat sa ajunga pana la jumatatea formelor. Bagam la cuptor la 160 grade, pt 20-25 min fara a deschide usa cuptorului.

Acum nu stiu..ori imi era mie foame:)))) de am mancat fara sa respir:)) ori chiar o fo' bun:)) Eu am papat cu frisca.

Interiorul va fi umed, moale, in timp ce pe exterior se va forma o crusta. Nu va speriati daca dupa ce bagati lingura se va lasa usor, este normal odata ce compozitia nu e coapta complet incat sa se lege toata si interiorul e umed.;)

Eu nu am forme de sufle:( (asta-mi doresc in viitorul apropiat:D ) asa ca am copt intr-un vas mai mare de ceramica si apoi am tot pus si am tot pus in farfurioara:D.Cred ca in vase micute e diferita coacerea, diametrul fiind mai mic. Chiar nu stiu...o sa fac si asa cand voi avea forme:D si va zic .

Sursa

TIPS-URI

1

cred ca merge si cu mai multa ciocolata, 200-300 gr. imi pare ca aduce mult cu lava de ciocolata., nici nu am recitit acea reteta, poate-i la fel :)))

2

trebuie mancata calda.eu pana am dus-o-n balcon unde e mai lumina, pana am facut pozele, s-a mai intarit mijlocul.

3

cu cat forma e mai mare, cu atat e mai greu de controlat coacerea. De aceea recomand acele mici dorme speciale:

4

http://images.surlatable.com/surlatable/images/en_US//local/products/detail/494237.jpg

5

http://3.bp.blogspot.com/_gH3Mu5gKEEY/SXY-_jj0uVI/AAAAAAAAERk/Negj4C8-M80/s320/forme-briose.jpg

Daca ti-a placut reteta noastra "Souffle de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

Cris2711 1

03.04.2011, 11:40

bucatarimcudiana 1

03.04.2011, 17:08

Teo 1

03.04.2011, 22:20

daca e rapid , la reaba cu noi !innebunesc de bucurie cand vad chipul acestui copil!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu serbet