Spaghete cu midii

de papabundetot in Fructe de mare, 3 Noi 2013 | 5584 vizualizari

 

Aveam pofta de altceva decat pui sau porc asa ca daca am si gasit niste midii mari si frumoase am zis sa profit si sa creez o masa usoara dar gustoasa pentru cei dragi mie.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1,5 kg midii
  • 1 morcov
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 200 ml smantana
  • ulei de susan,
  • sos worchester,
  • sos tabasco
  • spaghete
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu midii:

Am spalat bine de tot midiile,intr-un ceaun am pus putin ulei de masline,usturoiul tocat marunt,l-am lasat putin sa isi elibereze aroma,apoi am adaugat midiile,vinul,am pus capacul si le-am lasat asa cred ca nu mai mult de 5 minute,pana cand toate s-au deschis.

Intr-o oala am pus apa cu sare la foc si cand a dat in clocot am pus spaghetele si morcovul taiat fasii subtiri.Am fiert conform indicatiilor de pe ambalajul pastelor,apoi am scurs,am clatit pastele cu apa rece si am pus peste ele putin ulei de susan.

Midiile le-am curatat de cochilie/carapace ,am lasat doar cateva in carapace pentru decor,restul le-am amestecat cu pastele.

In zeama care s-a format de la midii,dupa ce am lasat-o sa scada putin am adaugat smantana,sosul worchester,sos tabasco si astfel am facut si un sos bun pentru pastele mele.

O mancare rapida dar si extrem de usoara pe care cu drag v-o recomand.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu midii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu caracatita si creveti