Spanac cu carne si sunculita afumata

de maxion in Mancaruri cu carne, 10 Apr 2011 | 6864 vizualizari

 

mai ales primavara cand este proaspat devine o bunatate si un adaos de fier in plus in organism

 

INGREDIENTE

  • spanac 500 gr
  • carne de porc 400 gr
  • sunculita afumata 200 gr
  • ceapa(potrivita) 2 buc
  • 2 morcovi
  • ardei gras 1/2 buc
  • radacina de telina (o bucatica)
  • 150ml vin (alb,rosu)
  • 50 ml ulei de masline
  • condimente (dupa gustul fiecaruia)
  • usturoi 6-7 catei
  • ciuperci din conserva 150 gr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu carne si sunculita afumata:

Curatam spanacul de radacini si eventualele codite de la frunze care sunt mai mari,il spalam si il lasam sa se scurga.

Pregatim o oala cu 1 litru de apa cu sare(o lingurita)si punem la fiert . Cand a dat in clocot punem spanacul si-l lasam sa fiarba 10 min , dupa care strecuram si il tocam .

Pregatim si carnea: o taiem bucatele potrivite ca marime o condimentam si amestecam bine sa intre toate aromele in ea, punem vinul peste si o lasam 15 min .

Intre timp taiem sunculita cubulete, punem totul (carnea si sunculita) intr-o cratita cu ulei de masline la prajit cu capacul pus .

Curatam si tocam legumele, dar sa nu uitam sa ne uitam la cratita cu carne sa nu se arda, punem totul peste carne si amestecam si lasam pana ce toate legumele au inceput sa se inmoaie.

Punem peste ciupercile si spanacul ,amestecam  , eventual condimentam daca mai este nevoie,  tocam usturoiul feliute si il adaugam.

.....si ce sa spun ....pofta buna!

Combinatia merge si cu mamaliguta sau cous cous

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu carne si sunculita afumata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancarica cu carne