Spata de miel confiata in cidru

de Catalina L in Oaie, 20 Apr 2022 | 3191 vizualizari

 

Preparatele din carne de miel se găsesc, în fiecare an, pe mesele de Paște, aşa cum cere tradiţia.
Iata o noua reteta , delicioasa si usor de facut.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/04/spata-de-miel-confiata-in-cidru.html
Cidrul este o băutură slab alcoolică (în medie 3 - 8%), obținută prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar și a gutuilor la o temperatură de 4 - 16° Celsius. În Marea Britanie, cidrul de pere este cunoscut sub numele de perry. În S.U.A. și unele părți ale Canadei, termenul cidru se referă de obicei la sucul nealcoolic de mere, pentru cidrul alcoolic fiind folosit termenul hard cider.

Cidrul este o băutură tradițională în Bretania și Normandia (Franța), Irlanda, Asturia (Spania), Germania și Țara Bascilor. Prin dubla distilare a cidrului se obține o băutură numită Calvados, cu un conținut de alcool de până la 40%. (sursa: wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 1 spata de miel cu os- 1,7 kg
  • 50 gr bulion concentrat de rosii
  • 250 ml de cidru
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 6 morcovi noi
  • boia de ardei
  • 3 linguri ulei
  • cimbru uscat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spata de miel confiata in cidru:

Incalziti cuptorul la 160° C . Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper si puneti-o intr-o cocota mare.
Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa lamele si tocati usturoiul.

Puneti boia de ardei peste carne, cimbrul uscat , ceapa si usturoiul.

Puneti morcovii si varsati cidrul. Acoperiti cocota cu capacul sau cu o foaie de aluminium si dati la cuptor.  

Dupa 1 ora si jumatate , intoarceti carnea, ungeti-o bine cu sosul lasat , puneti un pic de apa daca este nevoie (am pus 100 ml) si gatiti acoperit inca 1 ora si jumatate.  

Dupa 3 ore, intoarceti carnea si ungeti-o cu sosul lasat.

Gatiti fara sa acoperiti de data aceasta timp de 30-40 minute la 200°C, intorcand-o de 2 ori si arozand-o in mod regulat.


Scoateti carnea si morcovii. Mixati sau pasati sosul ramas, reduceti-l daca-l  vreti mai concentrat. Asezonati. 

Serviti cu ganitura dorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spata de miel confiata in cidru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

25.04.2022, 17:31

Ce bine suna!

Panacris 1

30.04.2022, 15:12

Rocsi 1

04.05.2022, 20:05

Cred ca au fost tare incantati ai tai de acest preparat! Arata bine!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc