Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)

de rivka in Porc, 11 Ian 2010 | 8892 vizualizari

 

O mancare simpla o prezint fiindca este o mancare care olandezii si-o insusesc ca traditionala, desi se mananca variatiuni pe aceeasi tema in toata Europa.
Este o mancare de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 1kilogram de cartofi
  • 250 grame varza acra(in vin)
  • 250 grame slanina afumata sau carne de porc afumata
  • 2 linguri unt
  • optional carnati afumati
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura):

Cartofii se curata se fierb in apa ca pentru puree de cartofi.Nu se pune sare.

Slanina afumata(se foloseste o slanina afumata si sarata care seamana cel mai bine la gust miros cu acea carne care se punea la tara in borcane cu untura) se prajeste in 2 linguri de unt pana grasimea se limpezeste.

Cand cartofii sunt fierti se zdrobesc cu batatorul de puree, se adauga slanina impreuna cu toata grasimea ramasa, varza acra si se amesteca.

Se serveste fierbinte, optional se adauga langa si cate un carnat afumat la portie.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Sylvia 1

22.01.2010, 18:14

Super interesanta reteta , excelenta combinatie pentru o zi de iarna

adry88 1

08.05.2011, 13:09

Delilah 1

10.10.2014, 06:20

se numeste ZUURKOOLSTAMPOT

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tochitura de porc cu mamaliguta