Stea cu portocale si sarlota

de Mama_Lizica in Prajituri, 31 Dec 2009 | 5010 vizualizari

 

Cand eram mica, un batran ma invata ca, atunci cand nu pot adormi, sa numar: o stea logostea, doua stele logostele, trei stele logostele... Functioneaza perfect acum, nu ajung niciodata mai sus de 10 stele. In bucatarie, apuc sa numar numai o stea si imi ling degetele...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 esenta portocale
  • 1 borcan dulceata de portocale
  • 100 ml suc de portocale
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 cani lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stea cu portocale si sarlota:

Faci un blat de pandispan: Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile, adaugi zaharul, lingura cu lingura. Bati in continuare, adaugi galbenusurile, unul cate unul, apoi uleiul, in fir subtire. La final, esenta de portocale si faina, presarata in ploaie. In acest moment, scoti telul si amesteci usor, cu o lingura de lemn, prin rasturnare. Pui aluatul intr-o forma de tort (sau una speciala, in forma de stea, daca ai) tapetata cu hartie de copt. Dai la cuptor, la foc potrivit pentru 10-15 minute (pana devine auriu si trece testul scobitorii). Cand e gata, il dai la racit si, dupa ce se raceste, pregatesti sarlota: amesteci cacaua cu zaharul si cu 1 lingura faina, apoi adaugi laptele, amestecand. Pui pe foc mic si amesteci continuu, pana se ingroasa. Decupezi blatul in forma de stea, folosind un sablon de carton, apoi il tai in 3 pe orizontala. Insiropezi primul blat cu sucul de portocale, pui sarlota de cacao si dulceata de portocale. Deasupra pui blatul al doilea, cu care procedezi la fel. Imbraci tortul in ciocolata neagra topita la bain-marie si, cand e calda inca, pui pe deasupra ciocolata alba rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stea cu portocale si sarlota" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Bucataras 1

31.12.2009, 17:34

Mama_Lizica, bine ai venit printre bucatarasi. Sper sa te molipsim cu veselia noastra

Teo 1

31.12.2009, 19:59

eu de obicei,testez dupa ce gust ;dar vad poza si chiar ma face sa incerc.

luminita20_2006 1

01.01.2010, 17:48

super tortul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone