Stelute cu vanilie

de nyana in Prajituri, 23 Dec 2009 | 3551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300g faina
  • 75g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150g unt
  • 2 picaturi esenta de vanilie
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute cu vanilie:

Se amesteca faina cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga esenta de vanilie si untul; cu mainile reci se framanta rapid aluatul. Se formeaza o bila de aluat se infasoara in folie transparenta si se introduce la frigider timp de 30 minute.

Se incinge cuptorul la 180 grade , pe planseta tapetata cu faina se intinde o foaie de aluat groasa de 4 mm; se decupeaza din ea cca 50 stelute  cu o forma speciala. Se aseaza pe tavi tapetate cu hartie de copt; se coc fursecurile la cuptor cca 12 minute. Se scot din tava si se la sa la racit. Se pudreaza cu zahar  pudra amestecat cu cuisoare macinate , sau cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri pufoase