Stelute de ciocolata

de dedairis in Prajituri, 10 Ian 2011 | 4604 vizualizari

 

Prăjituri fără ciocolată și arome deosebite de scorțioară nu se poate, așa că am făcut ceva delicios pe gustul multora.
Sursa este revista Ioana Secretele bucătăriei.

 

INGREDIENTE

  • 180 gr. făină
  • 40 gr. cacao
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 vârf de cuțit cuișoare măcinate
  • 1 praf enibahar măcinat
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 75 gr. alune măcinate
  • 50 gr. zahăr brun
  • 125 gr. unt
  • 1 ou
  • 1-2 linguri cafea rece
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stelute de ciocolata:

Se amestecă făina cu cacao, scorțișoară, cuișoare măcinate, ienibahar, vanilie, alune măcinate și zahăr. Se face o gropiță la mijloc și se așează înăuntru cubulețele de unt. Se adaugă ou și cafea și se frământă aluatul. Se înfășoară în folie și se dă la frigider 60 minute.

Se încinge cuptorul la 180 grade. Între două straturi de folie transparentă se întinde o foaie de aluat groasă de cca. 1 cm. Se decupează steluțe din această foaie, cu o formă specială; se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc apoi la cuptorul pregătit timp de 10-12 min. Se scot și se pudrează eventual cu zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni