Strudel cu mere

de alba_zori in Dulciuri, 24 Oct 2012 | 5506 vizualizari

 

Ce-i mai simplu de facut decat un strudel bun..si de gustat la fel,o felie subtire si lunga e numai buna de gustat,cu mere,arome de rom,dulceata de piersici acrisoara si cateva piscoturi faramitate,scortisoara,personal imi place foarte mult,am facut de multe ori si este cu siguranta foarte buna.va servesc cu o felioara.

 

INGREDIENTE

  • pentru pasta phyllo:
  • 200 gr faina
  • o lingura de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apa
  • o lingura de zahar
  • un pliculet de vanilie
  • sare
  • daca vrem mai fraged jumate de lingurita de praf de copt.
  • pentru umplutura:
  • 4 mere golden
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 2 linguri de scortisoara
  • 2 linguri mari de dulceata de piersici
  • 100 ml rom
  • stafide
  • pinoale
  • 12 piscoturi faramitate
  • 2 sau 3 linguri de zahar
  • Pentru uns:
  • 1 ou proaspat
  • scortisara
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Mai intai se pregateste o coca din ingredientele din pasta phyllo. Se poate folosi si foietajul congelat care se gaseste din comert, dar daca vreti sa-l faceti acasa mai subtirel si fara asa mult unt si fara sa se faramiteze deasupra alegeti phyllo. Foarte simplu se da prin sita faina, se adauga uleiul, apa aromele si se framanta pana nu se lipeste de maini. Se lasa la odihnit 30 minute si apoi se intinde direct pe tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se faramiteaza putine piscoturi si se intind ca un prim strat.

In timp ce s-a odihnit pasta phyllo facem umplutura: intr-un bol taiem felioare merele curatate, apoi adaugam zeama de lamaie, zaharul, scortisoara. Spalam si stafidele si le punem 5 minute in rom si adaugam la mere, pinoale, dulceata de piersici si cate piscoturi faramitate vrem ca sa devina mai densa compozitia.

Intindem umplutura peste pasta phyllo intinsa cu piscoturile faramitate,asezam compact in mijloc si in lung umplutura lasand liber cativa centimetri ca sa inchidem,dar ungem cu ou si scortisoara. Inchidem bine deasupra cu coca si mai ungem si deasupra cu ou, pudram cu scortisoara si zahar pudra.

Dam la cuptorul princalzit la 190 grade pentru aproape 40 minute, cu ochii din cand in cand la cuptor, la urma facem testul cu scobitoarea ca sa vedem cat de copt este sau daca este destul de moale coca. Totusi nu trebuie sa se faca o crusta tare, doar sa se coloreze cat de cat, umplutura se face repede. Eu de data asta am gaurit deasupra in timpul coacerii si umplutura s-a intins in larg, dar tot compact a ramas si foarte bun la gust.

In fine, lasam la racit putin si pudram iar cu zahar pudra. Cand s-a racit bine taiem felii lungi si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

24.10.2012, 20:55

Asta este de nerefuzat

T I M E A 1

24.10.2012, 21:34

minunat desert, nu refuz nici eu o bucatica

alba_zori 1

24.10.2012, 22:18

multumesc foarte mult,ma bucur extrem ca va place,va servesc cu drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Strudele cu mere