Strudel cu sos de vanilie

de mirela0911 in Prajituri, 23 Ian 2011 | 7376 vizualizari

 

Este pt prima oara cand folosesc foi de placinta. Mi-a placut rezultatul, a iesit foarte bine.

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta
  • 75g unt
  • 75g pesmet
  • 6 mere
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 50g zahar
  • 1lgt scortisoara
  • 1 plic budinca vanilie
  • 500ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu sos de vanilie:

Intr-o tigaie de teflon se rumeneste 1 lg pesmet cu 1 lg unt.

Merele se curata de coaja si seminte, se taie felii subtiri apoi in fasii. Le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam cu pesmetul rumenit in unt.

Foile de placinta le ungem pe fiecare in parte cu restul de unt. Dupa ce am pus toate cele 6 foi, presaram deasupra pesmetul ramas. Asezam merele apoi presaram zaharul si scortisoara. Rulam strudelul si il punem in tava tapetata cu hartie de copt pe diagonala. Deasupra ungem cu unt topit si dam la cuptor la foc potrivit timp de 25-30 minute, pana se rumeneste frumos.

Dupa ce se scoate din cuptor se acopera cu un prosop umed si se tine asa cateva minute. Intre timp se face budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic si se mai adauga si zaharul vanilat.

Se taie strudelul felii si se serveste cu sosul de vanilie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta si "tartute" cu fructe