Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Inspiratia blogul culorile din farfurie, este foarte buna.
Impachetat-100 ml ulei amestecam cu cele 4 linguri de faina si punem pe foc 1 min, pana se ingroasa putin.
Faina o cernem intr-un bol, facem gaura in mijloc adaugam zaharul, sare, drojdia si putina apa amestecam, adaugam otetul si uleiul si framantam adaugand treptat apa.
Intindem aluatul si ungem cu 1/2 din sosul facut mai devreme, impachetam adaugand partea stanga spre centru, partea dreapta peste cea stanga si rulam, punem intr-un bol si dam la frigider cca 1 ora.
Scoatem aluatul si intindem din nou o foaie, ungem cu sosul ramas si impachetam ca anterior, punem in bol, acoperim si lasam la dospit intr-un loc calduros,cca 1 ora(cat pregatim umplutura)
Varza o spalam bine si o taiem fideluta,
Se incinge putin ulei intr-o tigaie se adauga varza si se amesteca din cand in cand, se adauga o cana de apa daca este nevoie si se lasa sa fiarba la foc mic, la final adaugam bulionul si condimentam dupa gust,mai lasam cca 2-5 min si oprim focul,lasma sa se raceasca.
Carnatul il taiem in 2 si il prajim putin in ulei,(putem adauga uleiul in care am prajit carnatii peste varza)
Intindem aluatul, taiem aluatul sa fie aproape lat cat carnatul si lung sa rezulte 3 parti,
In mijloc adaugam varza,carnat,acoperim cu varza,cu o parte din aluat acoperim umplutura,cealalta parte o taiem din loc in loc si imbracam totul,
Aceasta prin intindere se va desface ca o plasa,
Asezam in tava unsa cu ulei si le ungem cu oul batut cu uleiul,dam la cuptor cca 30 min,
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult