Strudel cu varza acra si carnat

de Lau in Mancaruri cu carne, 22 Mar 2012 | 4057 vizualizari

 

Inspiratia blogul culorile din farfurie, este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 100 ml apa minerala
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml ulei
  • IMPACHETAT
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri faina
  • UMPLUTURA
  • 1 varza potrivita
  • ulei
  • piper
  • boia de ardei
  • 2 linguri bulion
  • 4 carnati
  • UNS
  • 1 ou
  • 1 lingurita ulei
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu varza acra si carnat:

 Impachetat-100 ml ulei amestecam cu cele 4 linguri de faina si punem pe foc 1 min, pana se ingroasa putin.

Faina o cernem intr-un bol, facem gaura in mijloc adaugam zaharul, sare, drojdia si putina apa amestecam, adaugam otetul si uleiul si framantam adaugand treptat apa.

Intindem aluatul si ungem cu 1/2 din sosul facut mai devreme, impachetam adaugand partea stanga spre centru, partea dreapta peste cea stanga si rulam, punem intr-un bol si dam la frigider cca 1 ora.

Scoatem aluatul si intindem din nou o foaie, ungem cu sosul ramas si impachetam ca anterior, punem in bol, acoperim si lasam la dospit intr-un loc calduros,cca 1 ora(cat pregatim umplutura)

Varza o spalam bine si o taiem fideluta,

Se incinge putin ulei intr-o tigaie se adauga varza si se amesteca din cand in cand, se adauga o cana de apa daca este nevoie si se lasa sa fiarba la foc mic, la final adaugam bulionul si condimentam dupa gust,mai lasam cca 2-5 min si oprim focul,lasma sa se raceasca.

Carnatul il taiem in 2 si il prajim putin in ulei,(putem adauga uleiul in care am prajit carnatii peste varza)

Intindem aluatul, taiem aluatul sa fie aproape lat cat carnatul si lung sa rezulte 3 parti,

In mijloc adaugam varza,carnat,acoperim cu varza,cu o parte din aluat acoperim umplutura,cealalta parte o taiem din loc in loc si imbracam totul,

Aceasta prin intindere se va desface ca o plasa,

Asezam in tava unsa cu ulei si le ungem cu oul batut cu uleiul,dam la cuptor cca 30 min,

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu varza acra si carnat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu carnati si bacon , in vas de lut