Desert strudele cu mere si fistic

de Constelatialeu in Prajituri, 11 Mar 2022 | 3807 vizualizari

 

Aveam niste fistic achizitionat inainte de Craciun, am vrut eu sa fac niste ''fonfleuri'' dar mi-a trecut. Azi aveam pofta de niste strudele cu mere si am zis sa le combin cu niste fistic ca nu are ce sa nu fie bun.

 

INGREDIENTE

  • 400 g foi de placinta
  • 950 g mere calite ( pregatite asta toamna special pentru placinte si alte prajituri)
  • 120 g fistic macinat
  • ulei pentru uns
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudele cu mere si fistic:

Mi-a luat mai mult sa desfac fisticul decat sa pregatesc strudele. Am macinat fisticul dupa ce l-am desfacut din coaja,  apoi l-am amestecat cu merele calite. Am desfacut foile de placinta si le-am impartit doua cate doua, apoi le-am uns bine cu ulei pe fiecare-n parte. Am pus umplutura si apoi am rulat si am taiat mici strudele. Am asezat strudelele in tava de la aragaz, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt cca 20-30 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos. Le-am scos din cuptor , le-am lasat putin sa se raceasca apoi le-am pudrat cu zahar. Rapid, simplu si gustos, sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudele cu mere si fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dantes 1

12.03.2022, 11:54

Bune!

mirela0911 1

13.03.2022, 12:24

Wow! Astea sunt irezistibile! Si daca sunt si cu fistic, vorba aia "dau un regat pentru un cal"!

Rocsi 1

14.03.2022, 19:11

Tare bune mai sunt! In fiecare zi as manca!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori