Stufat de pui

de Brindusa in Pui, 24 Apr 2010 | 4646 vizualizari

 

Ce faci cand ai in frigider o groaza de ceapa si usturoi verde (de la tara)? Stufat, of course! Stiu ca cel de miel e o minunatie, dar eu nici sa nu vad asa ceva in farfurie. Puiul sa traiasca.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pui (piept dezosat am avut eu) taiat bucati
  • 2 cepe, taiate marunt
  • 5 catei usturoi, taiati marunt
  • 20 fire cepa/usturoi verde
  • 300 ml suc de rosii
  • 1lingura amidon de porumb
  • 5 linguri ulei
  • sare dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stufat de pui:

Fierbe ceapa/usturoiul verde intregi in apa cat sa le acopere, cam 10 minute (sa se inmoaie). Nu amesteca, ca sa nu se incurce cozile. Strecoara si pastreaza apa. Cand s-au racit rasuceste-le sub forma de cununite, cat mai strans (eu fac asta cu o furculita pe care o rotesc).

In uleiul incins prajeste bucatile de pui pe toate partile, pana devin aurii. Pune ceapa si usturoiul tocate si caleste la foc mediu. Adauga din apa in care a fiert ceapa si lasa pana ce puiul e aproape fiert. Adauga sucul de rosii , potriveste de sare si lasa sa se formeze sosul. Pune cununitele de ceapa/usturoi in sos. Amesteca amidonul cu putina zeama de la ceapa si toarna-l in sos ca sa-l lege. Da cateva clocote.

TIPS-URI

1

Mai gustos, dar ceva mai nesanatos, e sa prajesti cununitele de ceapa in unt si asa sa le pui in sos. Eu le las neprajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stufat de pui