Sufleu de branza cu somon afumat si menta

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2014 | 7378 vizualizari

 

Pentru reteta asta m-am inspirat de la cei de la Metro...am gasit sufleul de branza la ei preparat in modul acesta, mi-a placut, dar am adus in plus ceea ce-mi place mie mai mult: peste afumat si menta...o umplutura moale si cremoasa cu o crusta crocanta de cascaval....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua (de casa am folisit eu)
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura plina faina
  • 200 ml lapte
  • 80 ml smantana pt gatit
  • sare dupa gust
  • 50 gr ementaler ras
  • 3 linguri crema de somon facuta din: somon afumat, branza proaspata Delaco, sare, unt, menta proaspata
  • pt decor: frunze de menta
  • pt crusta: 50 gr ementaler ras
  • 50 gr branza cheddar picanta
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de branza cu somon afumat si menta:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se pun untul si uleiul de masline intr-o tigaie, cand untul s-a topit se adauga faina si se amesteca cu un tel. Dupa incorporare se adauga treptat laptele cald, iar in tot acest timp se amesteca cu un tel tip para. Se lasa sa dea cateva clocote pana sosul se ingroasa, se adauga smantana, sare dupa gust, ementalerul ras, cate un galbenus si se amesteca. Se da deoparte si se lasa sa se raceasaca.

Crema de somon eu am avut-o facuta din timp: se marunteste somonul la robot, se adauga restul ingredientelor si se blenduiesc.

Se adauga crema de somon peste sosul racit si spuma de albusuri. Se amesteca usor sa nu iasa tot aerul din albusuri.

Se pune compozitia intr-o tava de tarte, sau forme individuale de tarte, unse cu ulei si tapetate cu faina, iar deasupra se pune ementalerul si branza cheddar date pe razatorea cu gauri mari. Se da la cuptorul incins la 170 grade pt 20 minute.

Se serveste calda cu frunze de menta proaspete deasupra. Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de branza cu somon afumat si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufle de branza