Sufleu de zmeura

de Oana in Dulciuri, 22 Iun 2014 | 7985 vizualizari

 

By Gordon Ramsey, divin!!

 

INGREDIENTE

  • Jeleu de zmeura:
  • 400 gr zmeura
  • 100 gr zahar
  • o pastaie de vanilie
  • Creme patissiere:
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar + 4 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 1 si 1/2 linguri faina
  • 1 lingura amidon
  • in plus, 100 gr zmeura
  • 40 gr unt topit
  • 6 linguri ciocolata neagra rasa
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de zmeura:

Se prepara mai intai jeleul de zmeura: pastaia de vanilie am crestat-o si am scos miezul, apoi am pus-o la fiert impreuna cu zmeura si zaharul. Am lasat la fiert pana a inceput sa se ingroase putin, apoi am strecurat totul printr-o sita si am obtinut un piure fin si gros, fara samburi. Am pus la rece.

Am pregatit apoi crema patissiere: laptele si frisca le-am pus la fiert. Galbenusurile le-am batut bine cu 3 linguri de zahar pana am obtinut o crema pufoasa. Am adaugat faina amestecata cu amidonul si am amestecat cu un tel. Am adaugat peste galbenusuri putin din laptele fierbinte, amestecand continuu, apoi l-am turnat pe tot. Am rasturnat crema in craticioara si am pus-o la fiert, la foc mic, amestecand continuu. Cand s-a ingrosat am oprit focul, am transferat-o intr-un bol si am pus-o la rece.

Am pregatit apoi formele de sufleu: le-am uns cu unt topit cu o pensula si am pus in fiecare cate o lingura de ciocolata rasa si am rotit forma pana peretii s-au acoperit de ciocolata. Am pus formele la rece.

Albusurile le-am batut spuma cu cele 4 linguri de zahar pana am obtinut o bezea lucioasa.

Intr-un bol mare am amestecat cu o spatula crema patissiere racita cu jeleul de zmeura racit. Am pus apoi albusul, putin cate putin, amestecand usor, de jos in sus.

Am scos formele din frigider si am presarat zmeura, apoi le-am umplut cu crema de sufleu. Am batut usor formele de masa ca sa se uniformizeze umplutura, apoi am ras excesul de crema cu un cutit. Cu ajutorul degetului mare am sters marginile formei de sufleu formand un mic santulet, ca sufleul sa creasca apoi frumos.

Am pus formele intr-o tava mai mare si le-am pus in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10-12 minute, pana sufleul s-a umflat frumos si s-a rumenit usor.

Dupa ce s-au copt le-am pudrat cu zahar pudra si abia am avut rabdare sa se raceasca putin :)

 

TIPS-URI

1

In reteta originala, se presara cate un biscuite amaretti zdrobit peste zmeura de pe fundul formei. Eu nu am gasit si nu am mai pus...

2

De asemenea, zmeura de pe fundul formei era stropita cu un lichior de zmeura, insa nici lichior nu am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ananas la gratar cu sos de ciocolata