Supa crema de cartofi cu creme fraiche

de Cris2711 in Supe, 8 Mar 2013 | 5683 vizualizari

 

Azi aveam chef de o supica, dar fara carnita si iata ce a iesit:)

 

INGREDIENTE

  • 900ml apa
  • 5 cartofi
  • 1 ceapa alba
  • usturoi
  • 2-3 morcovi
  • creme fraiche
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de cartofi cu creme fraiche:

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete.

Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat mai marunt.

Intr-o oala de 5 l se pune uleiul de masline ,la foc mediu.

Se calesc ceapa si usturoiul.

Se adauga 900 ml de apa.

Se adauga cartofii.

Se lasa la fiert la foc mediu.Intre timp se adauga si morcovii.

Cand s-au fiert legumele se adauga sare,piper dupa gust.

Se ia oala de pe foc ,se prepara crema cu blenderul.

Se adauga si creme fraiche (smantana mai groasa).

Se adauga si patrunjelul verde.

Se serveste calda.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot adauga si alte condimente,dupa gustul fiecaruia.

2

se poate si adauga lapte de cocos dar eu am avut doar cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi cu creme fraiche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de conopida