Supa crema de morcovi

de Panacris in Supe/Ciorbe, 3 Sep 2020 | 3778 vizualizari

 

Cum vă spuneam, Zmeul cel mic a intrat pe un modul de dietă iar acum testează și ajutoarele din CasaZmeilor! 😉
Vă aduc  rețeta clasică, simplă și rețeta de gospodină modernă, ce se ajută cu aparate electrocasnice moderne. 😉
Oricum ar fi preparată supa, este plină de caroten! Cică o să vadă mult mai bine de acum în colooo! 😊))
 
Spor și poftă bună!
P.S. Mă pliez și eu pe dieta lui la fix! El cu ideile și ingredientele:D prepararea, eu cu poze și prezentare! ;) Business în familie! :))) M-am scos! :)))
P.S.1. Conversație pe wats-up: Eduard: Mamaaaa, nu îi mai fura rețetele lui Robert, mai bine pune-le în contul lui :D pe Bucătăraș! :))) 
P.S.2 Robert mi-a trimis și pozele intermediare, de preparare! ;) Așa că facem echipă! 

 

INGREDIENTE

  • Morcovi cca. 500 g,
  • Unt grăsime 65 % 50 g,
  • Apă rece 500 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Parmesan/mozarella cca. 50 g,
  • Semințe de chimen.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de morcovi:

Varianta 1:

Morcovii  se spală, curăță, se taie în bucăți, apoi se pun la fiert într-o oală încăpătoare cu apa, untul și sarea, cca. 30 minute, de la punctul de fierbere. Se asezonează de sare, piper, apoi se pasează manual sau cu ajutorul unui mixer vertical, până ce se obține textura potrivită gustului vostru. Se servește fierbinte asezonată cu semințe de chimen și parmesan/mozarella rasă. Spor și poftă bună!

Varianta 2:

Așa acum revin la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, supa cremă preparată cu ajutorul lui Arthur ;):blenderul super performant ce pe lângă râșnit, blenduit mai și fierbe, ArtMix de la Zepter!

Morcovii curățați și tăiați bucăți se pun în vasul blenderului. Se asezonează de sare, piper, unt, apa, apoi se setează, blenderul la al doilea program de gătire „Supă cremă” cu ajutorul butonului de control rotativ. În 30 de minute, supa cremă e gata și numai bună pentru a fi savurată. Se servește fierbinte asezonată cu semințe de chimen și parmesan/mozarella rasă. Spor și poftă bună!

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Lau 1

03.09.2020, 22:24

Ce culoare frumoasa are

dantes 1

04.09.2020, 09:38

Buna!

Panacris 1

04.09.2020, 09:58

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de mazare si gulie