Supa crema de rosii

de marianascarlat in Mancaruri de post, 28 Mar 2013 | 4402 vizualizari

 

Cred ca v-ati dat seama pana acum ca principalul beneficiar al preparatelor mele este ful meu Alex.
Lui ii plac doar doua feluri de supa: supa de gaina de tara cu galusti si supa crema de rosii.
Pentru ca am avut cateva rosii de la tara bine coapte i-am facut supa asta( nu acum, asta vara, acum doar o postez)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 1 ceapa,
  • 2 morcov,
  • 1 cartof (mare),
  • o telina mica
  • un pastarnac
  • 1 adrel rosu,
  • 2 kg. rosii coapte bine,
  • 2 linguri ulei,
  • 3 l. apa
  • 2 linguri de orez
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Zarzavatul bine spalat, curatat si taiat in bucati cat de cat mai mici si mai subtirele(nu tocat ca pentru ciorba) l-am pus la fiert intr-o oala cu 3 litri de apa.

Rosiile spalate si taiate in 4 le-am dat prin separatorul de rosii atasat la masina de tocat.

Dupa ce zarzavatul a fiert cam 30 de minute, am strecurat supa iar zarzavatul in afara de ceapa si ardei, l-am pus in blender si l-am facut crema.

Sucul de rosii rezultat impreuna cu supa de legume si cu legumele pasate le-am pus intr-o oala si le-am pus din nou la fiert, dupa 10 minute am adaugat si orezul spalat si am mai lasat sa fiarba pana a fiert si orezul. Am adaugat sare si 2 linguri de ulei si dupa cateva clocote am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.Am acoperit oala si am lasat supa sa se raceasca cat decat ca sa poata fi pusa in farfurii.

Eu am mancat supa cu crutoane, Alex fara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de sfecla rosie