Supa crema de rosii

de oanapl in Supe, 17 Oct 2021 | 3947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe mici
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • sare
  • 2-3 lingurite ulei de măsline
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 500 g roşii sau suc de roşii
  • pentru crutoane:
  • 4 felii de pâine
  • usturoi pudră
  • ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii:

Toate legumele le cureţi şi le speli, le tai felii şi le pui la călit în uleiul de măsline. Adaugi apă cât să acoperi legumele și le pui la fiert și acoperi oala cu un capac. Adaugi sare după gust.
În timp ce fierb legumele, pregătești roşiile. Le opărești, le decojești şi le zdrobesc cu mixerul vertical.
Verifici cu o furculiţă dacă au fiert toate legumele, iar dacă au fiert scoți o parte din zeama în care au fiert și adaugi sucul de roşii şi pui totul la fiert să mai dea în câteva clocote. Lași să se răcorească puțin și pasezi legumele. Dacă e prea groasă supa, ami poți adăuga din supa de legume în care au fiert legumele și pe care ai scos-o înainte de a adauga sucul de roșii.
Potriveşti cu sare după gust şi serveşti cu crutoane de pâine.
Pentru crutoane folosești pâine veche de 1-2 zile, pe care o tai în cubulețe cât mai mici. Așezi bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, le stropești bine cu ulei de măsline și se condimentează cu usturoi pudră sau alte condimente după preferințe. Amesteci viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și le introduci în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de rosii cu busuioc