Supa cu verdeturi, linte si orez

de aziz in Supe, 4 Apr 2012 | 4555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • jumatate kg carne tocata de care doriti eu am pus de pui
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri marar tocat
  • sare si piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa tocata
  • un catel de usturoi tocat
  • 100 gr linte galbena inmuiata
  • 100 gr orez inmuiat(reteta specifica orez egiptean)
  • 2 cani supa de pasare eu am pus mai mult cam 4 cani
  • o lingura menta tocata
  • o lingura patrunjel tocat
  • o lingura coriandru tocat
  • o lingura spanac tocat
  • o lingurita sofran (eu nu am avut am inlocuit cu turmeric)
  • o cana iaurt
  • 2 linguri faina
  • o lingura suc de lamaie
  • pentru servit felii de lamaie si ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu verdeturi, linte si orez:

Carnea tocata se amesteca cu sare piper ,marar tocat si coaja rasa de lamaie se lasa la odihnit 10 minute, dupa care se formeaza bilute care se coc pe hartie de copt la cuptor pana devin aurii.

Intr-o oala punem 2 linguri de ulei la sfarait :)) adaugam ceapa si usturoiul si lasam pana devin stravezii. Punem si orezul care a stat la inmuiat in apa fierbine si apoi clatit cu apa rece (nu folositi orez precum basmati as propune yasmin) la fel si lintea galbena. Se adauga treptat din supa de pasare (eu am facut-o din tacamuri de pasare si legume ). Iaurtul se amesteca cu sofranul inmuiat in 2 linguri apa calda sau turmeric cum am pus eu si putin suc de lamaie si se amesteca bine.

Desfacem cele doua linguri de faina (eu zic ca mergea si una singura) in putina apa rece si amestecam cu iaurtul. Cand lintea si orezul sant fierte se adauga iaurtul si verdeturile tocate, se mai da un clocot de un minut si gata de servit. Acum la servit se dauga bilutele din carne si suc de lamaie, iar cui ii place desigur si ardei iute verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu verdeturi, linte si orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de linte