Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 31 Ian 2022 | 4575 vizualizari

 

  Uite ca am ajuns si la reteta de supa/ ciorba cu numarul 365. Adica pentru fiecare zi a anului cate o ciorba !!! Daca nu aveti inspiratie trageti cu ochiul la mine !!!
 De multisor nu am mai facut aceasta zama de chimin[ cum ii zice pe la noi in Ardeal] ce o mancam in copilarie . Este atat de gustoasa si digestiva desi nu are carne. Trebuie sa o incercati neaparat.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 2 linguri rase de chimen
  • 2 linguri de faina alba
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 1 patrunjel radacina mic
  • 3 l apa
  • patrunjel verde pt decor
  • piper negru macinat
  • sare
  • Pt crutoane : paine mai uscata , sare , putin ulei.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365:

  1. Preparati crutoanele dintr-o paine usor mai uscata .
  2. Eu am folosit paine neagra cu cartofi .
  3. Feliile paine le-am taiat  in patratele mici de 2/2 cm .
  4. Am pus patratelele de paine intr-o tava tapetata cu hartie de copt , le-am sarat si le-am stropit cu putin ulei .
  5. Am dat tava la cuptor pana painea a inceput sa se rumeneasca usor .
  6. Atentie !!!  Daca nu sunteti atenti crutoanele fiind marunte pot trece usor la stadiul de carbonizat .
  7. Intr-o oala cu jumatate din ulei se rumenesc usor semintele de chimen , timp de 2 minute .
  8. Prin prajire semintele de chimen elibereaza mai multa aroma .
  9. Turnati apa deasupra si dati in clocot sa preparati un fel de ceai ..
  10. In alata oala  puneti ceapa la prajit ,
  11. Imediat se pune si faina . Se amesteca si se pune deasupra putina apa rece sa nuse faca cocoloase .
  12.  Nu exagerati cu prajitul fainii ca si cum se face un rantas .
  13. Puneti in oala morcovul si patrunjelul  taiate cubulete .
  14. Turnati zeama strecurata de la  fiertura cu chimen . Sarati.
  15. Lasati sa fiarba 15 minute pana cand zarzavatul este patruns.
  16. Piparati si gustati daca mai este nevoie de sare .
  17.  Serviti supa de chimen decorata cu frunzulite de patrunjel .
  18. Crutoanele de paine prajita se pun in supa doar la servire ca sa fie crocante .
  19.  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Crutoanele de paine prajita se pot prepara tin timp .

2

Zarzavatul radacinos este optional

3

Daca doriti un gust mai acrisor, se acreste cu putin otet de mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen