Supa de curcan

de krinakrina in Supe, 13 Apr 2012 | 3677 vizualizari

 

Dintre toatele supele, aceasta imi place cel mai mult...Este usoara, dulce, aromata, si nu stiu de ce, dar este mai buna decat cea de gaina....

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcan cu os si piele (1.3 kg)
  • 1 si jumatate cepe mari
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei capia rosu mediu
  • 1/2 radacina de patrunjel
  • 1/2 radacina de pastarnac
  • 2 felii mici de telina
  • 1 foaie de dafin
  • 1 priza de cimbru
  • 1 catel de usturoi curatat
  • 150 gr fidea
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan:

Se spala pulpele si se pun la fiert in apa rece. Se adauga foaia de dafin, cimbrul si catelul de usturoi curatat, intreg. Se ia spuma, se lasa la fiert cam o ora. Intre timp se curata legumele si se taie in bucati mari. Se adauga in supa si se mai fierb impreuna inca o ora, sau pana carnea poate fi patrunsa usor cu o furculita.

Se scoate totul din supa cu o paleta gaurita, ca sa nu mai strecuram zeama. Morcovul fiert si pastarnacul se toaca si se adauga in supa. La fel si ardeiul capia, dupa ce il curatam de pielita.

Fideaua o fierbem separat conform instructiunilor de pe pachet, iar cand e gata o strecuram si o adaugam in supa. Punem sarea si piperul si tragem de pe foc. Dupa 5 minute punem patrunjelul tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

krinakrina 1

13.04.2012, 23:36

Multumesc!

iry-gabriela 1

13.04.2012, 23:52

tot ce este din curca este bun....

roxanabucataras 1

14.04.2012, 19:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de curcan cu taitei